Watermills for sale

Eladó malom épület Herend előtt közvetlenül, a 8.számú főút közelében. Az ingatlan külterületen fekszik. Az egykori volt vízimalom épülete 2 szintes, régóta csak lakó célra használták. A telek északi oldalát a Séd patak, délit pedig erdő határolja. Az 1920-as években épült vízimalomra 1946-ban betonfödémmel egy teljes szintet húztak, amely kb. 120 nm-es lakóteret eredményezett.

Vízimalom bemutató jelleggel működő, 12 éve bevezetett idegen- forgalmi nevezetesség, és felújított parasztház, gazdasági épületekkel, 1 HA területtel, faluhoz közel, betonúton jól megközelíthetően, szomszédmentesen a Bakonyban eladó.

Vízimalom, borház, családi ház !!! A Dunántúl egyik legszebb vidékén a Tapolcai-medencében helyezkedik el az a kb. 200 éves „vízimalom” amit eladásra kínálunk. A községet átszeli az Eger-patak, mely a régi időkben 43 vízimalmot hajtott. Ebből már csak néhány épület maradt meg hírmondónak, közülük az egyik ez az  ingatlan. 

Csodálatos, 23 ha-os birtokon (öszesen 3 hrsz.-on) lévő romos vízimalom eladó, környező hegyekre néző panorámával. Az ingatlan 15 km-re található a Balatontól, csendes, vadregényes környezetben fekszik. A romantikus környezetben lévő ingatlanra építési engedély van a látványterv szerinti épületre.

A Balaton-felvidéken kevésbé ismertek az Eger-víz patak régi, akár több száz éves vízimalmai, amelyek közül most több is eladó. Az Eger-víz Pula mellett ered, a Nagyvázsony és Tapolca közötti törésvonalat követi, majd Badacsonytördemic érintésével ömlik a Balatonba.