Fa

Hajómalom makett (Ráckeve)

A kis vízimalom makettet 1937-ben készítette Kakas Antal (Ráckeve Ady Endre út 71. ) vízimolnár, a saját vízimalma mintájára, aminek a karbantartását is az idősekkel összefogva saját kezűleg végezték. Ezáltal már gyakorlatot szerzett ahhoz, hogy elkészítse a saját malma makettjét. Akkoriban még nem voltak megfelelő szerszámok a faragásra, a saját bicskájával faragta ki a teljes berendezést, ami ugyanúgy működött mint az eredeti. Államosítás után, nosztalgiából sokszor levitte vasárnap délutánonként a Savoyai Kastély mögött lévő tóhoz, és ott forgott a kismalom. ›› Bővebben a következőről: "Hajómalom makett (Ráckeve)"

Fa vízimalom - Építőjáték makett

196 darabos építőkészlet, mely tartalmaz minden szükséges elemet a vízimalom megépítéséhez: 9x9 mm-es fahasábokat, tetőt, furnérlemez alapot, ajtókat, ablakokat. A készletben található papírtextúrákat kivághatod, kifestheted, felragaszthatod az épületre, hogy ezáltal még élethűbb legyen a faházmodell.
Életkor: 8-99; lányoknak, fiúknak; Gyártó: Walachia ›› Bővebben a következőről: "Fa vízimalom - Építőjáték makett"

Napelemes vízimalom

Az eredetinek megfelelő vízimalom modellt jó minőségű napelem hajtja. Amikor napfény éri, a vízikerék fáradságot nem ismerve forogni kezd. A modern gyártástechnológiának köszönhetően a modell nagypontosságú - így az összeállítása kész öröm. A 3 mm vastag bükkfa az összeállítás után tetszés szerint festhető.

Forrás: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=190917 ›› Bővebben a következőről: "Napelemes vízimalom"

Mini vízimalmok az udvaron

Saját invitálására látogattuk meg az elmúlt napokban az ötvenkilenc éves dunatőkési Takács Pált, aki kicsi, stilizált vízimalmok parádés sorával fogadott bennünket családi házuk füves udvarán.

Mert hogy újabban ezek készítésével múlatja a szabadidejét. Amiből hovatovább egyre több lesz neki, hiszen június elsejétől munkanélküli…

Amit ki kell találni ›› Bővebben a következőről: "Mini vízimalmok az udvaron"