Herenden volt vízimalom eladó 12,8m Ft-ért

Eladó malom épület Herend előtt közvetlenül, a 8.számú főút közelében. Az ingatlan külterületen fekszik. Az egykori volt vízimalom épülete 2 szintes, régóta csak lakó célra használták. A telek északi oldalát a Séd patak, délit pedig erdő határolja. Az 1920-as években épült vízimalomra 1946-ban betonfödémmel egy teljes szintet húztak, amely kb. 120 nm-es lakóteret eredményezett. Az alsó szint ezután teljes egészében a malom gazdasági része, illetve tároló, istálló lett. Közművek közül ivóvíz, villany, ipari áram található, de vezetékes telefon is van. A fűtés cserépkályhákról, illetve más egyedi módon történt, meleg vízellátása villanyboylerről lett megoldva.
Az ingatlan állapota mára sajnos nagyon leromlott, a malom részletei már csak a tulajdonos elmondása alapján rekonstruálhatóak. Az egész épület teljes egészében felújítandó, azonban kiváló lehetőség (a szomszéd malomépülete rá a példa) mind lakóháznak az erdő alján, mind gazdálkodásra, állattartásra lovaknak, vagy pl. kecskefarmnak.
A telek betonúton közelíthető meg. A mellette fekvő 3800 nm-es telek is eladó egy megkezdett új házalappal. A malom mellett fekvő területből szükség esetén vásárolható az előző két telek 9 100 nm-e mellé. Így már meghaladja az 1 hektárt, mely terület a jó infrastruktúrájával Herend szélső házaitól 500 méterre biztos megélhetést nyújtó gazdálkodást tesz lehetővé, vagy a város közelében, de annak zajától távol egy erdőszéli, pihenést nyújtó otthont ad.