Bakó Levente

Bemutatkozás: 

Gyerekkorom óta érdekel az építészet, mind a modern, mind a régi korok építészete. 20 éves korom óta kisebb megszakításokkal, tagja vagyok a Ráday Mihály által fémjelzett Budapesti Városvédő Egyesületnek. Többek között részt vettem a Vízi-város épületeinek fotózásában, és képeimmel szerepeltem a budai várban tartott kiállításon is. Szeretem a régi szép épületeket, az épületek hangulatát, a stílusát. A legtöbb Magyarországi műemléket, és védett vagy kevésbé védett szép épületet ismerem, tudom mi hol van, ha rajtam múlna sokkal több szép épületünk menekülne meg a lebontástól, felismerhetetlen átépítéstől.
De sajnos ezek sorsa sok minden máson múlik. Mint ahogy bármely egyéb emberi értékünk megőrzése is sok mindenen múlik, lehetne a sort folytatni a sok megőrzendő értékkel.

Sokféle műemlék érdekel, többek között pl.: a várak, de soknak szerencsére már valamilyen formában van patrónusa, ha más nem, legalább egy weboldal formájában. Úgy találtam, hogy a vízimalmok azok a szép és hangulatos, épületek, amelyeknek nincs egy egységes adatbázisuk, nincs egy összefoglaló honlapjuk. Ezért arra vállalkoztam, hogy saját erőforrásaimból létrehozok egy ilyen weboldalt, a www.vizimalmok.hu-t, amelyik pótolja ezt a hiányt, amelyiken a Kárpát-medence összes létező, illetve valaha létező vízimalma megtalálható, valamint minden olyan téma, ami a vízimalmokhoz kapcsolódik, az megjelenhet.

A saját küldetésem arra irányult, hogy magát a honlapstruktúrát és dizájnt létrehozzam, valamint az adatbázis programozását a megfelelő logikai kapcsolatoknak megfelelően megtervezzem. A honlap tartalommal való feltöltését is elkezdtem, de ebben segítséget keresek olyanok részéről, akiket érdekel ez a szép, értékteremtő munka.

Már többen csatlakoztak a projekthez, nekik ezúton is köszönöm a segítségét. Lásd Feltöltők.

További szükségünk van olyan segítőkre, akik rendelkeznek valamilyen dokumentációval: fénykép, leírás, térkép, stb. a vízimalmok témaköréhez kapcsolódóan.

Valamint szükségünk van olyan segítőkre, akik a mások által átadott dokumentációkat rendezik, és töltik fel az oldalra.

Mindenki, aki segít az oldal feltöltésében, és szeretné, hogy a neve megemlítésre kerüljön, feltüntetjük a köszönetlistában. Ld. link.

A weboldal továbbfejlesztése is tervben van, mint pl.: a természeti környezet részletes bemutatása a vízparti növény és állatvilágon keresztül. Vagy a vízimalmok közvetlen környezetében található egyéb épített vagy természeti látványosságok megemlítése.
A külföldi vízimalmok részletes bemutatása is a távlati célok között szerepel.

Mindenesetre jelenleg maga a főprojekt a Kárpát-medencei vízimalmok részletes adatlappal való bemutatása is egy nagyon nagy feladatnak ígérkezik, tehát elsősorban az elkövetkezendő időszakban erre összpontosítunk.

Ehhez kapcsolódik kiegészítő jelleggel az egyéb információk beszerzésére, úgymint cikkek, kiállítások, művészeti megjelenítések, eladó vízimalmok, stb., amihez szintén várunk külső anyagokat.

Köszönöm megtisztelő érdeklődését a honlapunk iránt.

Üdvözlettel:
Bakó Levente